Rekonstrukce 2. pavilonu je v plném proudu

David Jaroš, foto: Pavel Tomiczek - 18. 05. 2012, 15:47
obrázek
Rekonstrukce II. pavilonu, Foto: Pavel Tomiczek
Jak jste si jistě všimli, před nedávnem začala dlouho očekávaná rekonstrukce 2. pavilonu naší školy. Přineslo to však komplikace všem studentům a zaměstnancům. Veškerá výuka ve 2. pavilonu se musela rozmístit do dvou zbylých pavilonů, aby se prostory kompletně vyprázdnily. Přesunut byl také školní bufet a informační centrum je bez náhrady zavřené. Dále je zabraná celá pravá tělocvična a několik dalších místností v dílnách, které teď slouží jako sklad nábytku. V současnosti je pavilon nepřístupný a co se tam děje, můžeme pozorovat pouze přes prosklené dveře hlavního vstupu do pavilonu. My jsme se však vypravili dál a pořídili unikátní záběry z rekonstrukce. Nyní zde probíhá bourání, odstraňování starých rozvodů a dlažby z chodeb.

Pavilon by měl být kompletně zmodernizován. Rekonstrukce se týká především výměny oken, která jsou na naší škole ve velmi špatném stavu. Kompletně se zrekonstruují všechny záchody a měly by také být vyměněny podlahy a dveře na chodbách. Projekt dále zahrnuje vybudování posluchárny a dvou multimediálních učeben pro výuku cizích jazyků. Ty budou vybaveny novou projekční a zvukovou technikou. Významnou modernizací také projde informační centrum umístěné v přízemí budovy nebo také výtah.

Projekt je podpořen z evropského fondu pro regionální rozvoj. Celkové způsobilé výdaje činí téměř 40 milionů korun. Rekonstrukce by měla být dokončena koncem srpna letošního roku.

Zobrazit fotogalerii >
Přečteno: 570 x

Flash.

Online magazín studentů a studentek VOŠ a SPŠE Plzeň
Kontakt Administrace
Copyright © 2013 David Jaroš, design: Pavel Tomiczek, flash: Martin Kolář