Nové vedení školy?

make- $-peer - 20. 04. 2012, 06:50
obrázek
Budova VOŠ a SPŠE, Foto: David Jaroš
Už dříve, než byla informace oficiální, abyste rozuměli, mluvíme teď o informaci o změně vedení našeho roztomilého ústavu, kolovala po škole fáma. Každý malý prváček věděl, že se něco děje, ještě předtím, než triumfálně některý z jeho vyučujících nakráčel do třídy a s výrazem hlubokého uspokojení třídě sdělil, že se tak opravdu stane a podnikne se volba ředitele. Překvapení před chvíli zmíněného vyučujícího, že třídě nesděluje nic nového, mohlo býti komické, agresivní a vlastně i jakékoli jiné. V té chvíli ještě ani nebylo jasné, jestli se vedení opravdu bude měnit, protože volba mohla padnout zpět na vedení stávající. I když, trefnější teď bude název odstávající. Ale o tom, co bylo, mluvit ve svém článku rozhodně nebudu.

Tak tedy k věci. Výběrové řízení na ředitele školy již proběhlo a volba padla na hlavu jisté paní učitelky naší školy. Jak překvapivá informace, že? Všichni učitelé, říkám všichni, ale myslím jen ty, co se alespoň trochu mohli a zajímali o dění v takových výšinách vlády naší školy, samozřejmě vědí, koho si moudrý klobouk rady vybral za svého nového ředitele. Jen jejich sdílnost v tomto případě ostře neladila se zvědavostí žáků. Nicméně uši Ústavní koláže mají opravdu ostré bubínky. A naší redakci se jméno dané osoby přes pár JPP zdrojů (pro nechápavé JPP=jedna paní povídala), pár telefonátů, patery zdecimované nervy a trochu toho štěstí doneslo, bude to Naděžda Mauleová. Toto jméno nesmí být uveřejněno s úst učitelského sboru, ale evidentně to někdo nevydržel. Samozřejmě je to informace těžce nepodložená a nemusí být správná, ale na druhou stranu, proč by neměla být pravdivá? Každý se může zamyslet, to už nechám na něm. Ptejte se svých učitelů, říci vám jméno nebo ho potvrdit nesmějí, ale většinou je z jejich reakce dost poznat, jestli jste trefili hřebík do hlavy.

A teď už zbývá se jen ptát. Bude vedení paní budoucí ředitelky Mauleové změna? Budeme muset každý den ráno před školou stát fronty, abychom se „odpípli“ do elektronické třídnice? Budeme stále smět chodit kouřit k fontáně? Ale i naopak. Protože jen útočit je hloupost. Dostane nová ředitelka školu do lepšího stavu? Co když už nadále nebudeme muset cpát trapná dřívka do oken,abychom mohli vyvětrat, když je projektoval absolutní imbecil? Co když oprava druhého pavilonu je jen začátek celkové větší rekonstrukce. Co když se opravdu vše změní k lepšímu a kvalita výuky poletí prudce vzhůru?
Tyto otázky momentálně není schopen zodpovědět nikdo a my jakožto čestní žáci se k tomu nebudeme rozhodně vyjadřovat už vůbec. Můžeme jen čekat, doufat a psát rozkošné pokusy o články do školních novin, které stejně nikdo nečte.
Přečteno: 518 x

Flash.

Online magazín studentů a studentek VOŠ a SPŠE Plzeň
Kontakt Administrace
Copyright © 2013 David Jaroš, design: Pavel Tomiczek, flash: Martin Kolář