Naše škola

Michaela Martinovská - 25. 01. 2012, 14:51
obrázek
VOŠ a SPŠE. Jinak Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická v Plzni. Mnozí lidé si možná ani nedokáží představit, co se pod takovým názvem skrývá. A když už si někdo něco představí, tak je to většinou to, že na naší škole je hlavním oborem pouze elektřina. Jenže v tomhle se hodně lidí mýlí.
Nejsme škola, na které se učí pouze silnoproud a slaboproud. Je tu spousta jiných zaměření. Jako třeba technické lyceum, počítačové sítě či webdesign. A aby to nevypadalo, že to je pouze klučičí škola, tak musím ještě připomenout, že informatika v cestovním ruchu a informatika v ekonomice jsou obory vhodné i pro dívky. Všechna zaměření jsou ukončena maturitou. A kdo by chtěl zde studovat dále, „voška“ může nábídnout studium stavebnictví, informačních a komunikačních technologií, marketingu a managementu dopravy.
Další výhodou ústavu je bezbariérový přístup, domov mládeže a jídelna. Takže děti, které by chtěly studovat u nás a bydlí daleko, se nemusí strachovat, že dálka by je odtrhla od snu studovat na naší škole. U nás může studovat vážně každý bez omezení na to, jaký je. Samozřejmě máme ještě bufet se spoustou dobrých věcí, takže se studenti nemusí bát, že budou o hladu.
Neměla bych ještě zapomenout, že škola v tomto roce a v minulých letech získala první a druhé místo v soutěži O nejúspěšnější školu v soutěžích v kategorii střední školy.
Ještě musím zmínit učitelský sbor. A ten je poměrně velký. Někteří učitelé možná pouští ze začátku hrůzu, ale stejně na konci všichni zjistí, že je to fajn učitel a hodně naučí. Na škole vládne poměrně přátelská atmosféra a nejsou zde napjaté vztahy. K žákům je spíše přistupováno jako k dospělým, a možná proto si moc nedovolují. Pokud se naskytne nějaký problém, může student kdykoliv přijít za učiteli a problém s nimi vyřešit nebo najít nějaké východisko.
Naše škola také nabízí studium vedlejších jazyků, jako je španělština, francouzština, němčina, angličtina. Ale to není zdaleka vše. Jsou tu ještě možnosti výletů do ciziny, lyžařské a sportovní kurzy. Takže nuda na VOŠ a SPŠE vůbec nehrozí.
Přečteno: 547 x

Flash.

Online magazín studentů a studentek VOŠ a SPŠE Plzeň
Kontakt Administrace
Copyright © 2013 David Jaroš, design: Pavel Tomiczek, flash: Martin Kolář