Futsalový maraton 2012

admin - 8. 11. 2012, 19:24
obrázek
Pod záštitou ředitelky školy se ve dnech 23. a 24.10.2012 uskutečnil již šestý ročník futsalového maratonu. Jako vždy proti sobě nastoupili studenti oboru elektro (tým Elektro) a studenti technického lycea a oboru informační technologie (tým Zbytek světa).
V dosavadních pěti ročnících zvítězil čtyřikrát tým Zbytku světa a teprve v loňském roce dokázali zvítězit studenti oboru elektrotechnika.
Maratonu se účastní vždy hráči čtvrtého ročníku a ve svém týmu vytvoří tři družstva, která vždy po hodině nastupují ke svým zápasům. To znamená, že každý tým hodinu hraje, a pak má dvě hodiny pauzu. Proti sobě nastupují ta samá družstva, která se snaží vyhrát svůj minisouboj. Rozhodující je však celkové skóre. V každém družstvu je šest hráčů do pole a brankář, přičemž čtyři hráči hrají a dva střídají. Hraje se 24 hodin, každé mužstvo tedy odehraje 8 utkání.
V letošním roce byl začátek maratonu posunut z původních 12.00 hodin na 15.00 hodin. Průběh zápasů byl dlouhou dobu vyrovnaný, až šesté zápasy rozhodly o náskoku hráčů Zbytku světa. Konečné skóre znělo 131 ku 89 ve prospěch týmu Zbytku světa.
Ani letošnímu ročníku se nevyhnula zranění. Tentokrát to bylo jedno vykloubené rameno a naštípnuté žebro. Pohmožděniny a puchýře se nepočítají.
Nejlepším střelcem letošního ročníku se stal žák 4.M Václav Zoubek, který nastřílel 27 branek. Nejlepším brankářem byl již podruhé vyhlášen student 4.D Jiří Brož s inkasovanými 19 brankami.
Na závěr bych chtěl za organizátory poděkovat nejen všem hráčům, ale i studentům, kteří se podíleli na zajištění celé akce. Z organizačního hlediska se jednalo o dosud nejlépe zajištěný ročník. Velkou zásluhu na tom mají právě studenti z organizačního týmu.

Tabulky a účastníci

Fotogalerie
Přečteno: 606 x

Flash.

Online magazín studentů a studentek VOŠ a SPŠE Plzeň
Kontakt Administrace
Copyright © 2013 David Jaroš, design: Pavel Tomiczek, flash: Martin Kolář